Activiteiten

Op het Breda College worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zit er iets voor jou bij?

Breda College Dag: Deze dag wordt elk jaar georganiseerd op een andere datum. Het is een dag met leuke activiteiten voor de hele school. Je kunt hier leerlingen en leraren ontmoeten van andere afdelingen dan die van jezelf.

Leerling-feestavonden: Er zijn ongeveer 4 leerling-feestavonden per jaar. Iedereen die op het Breda College zit is welkom. Er zijn leerlingen nodig om de avonden mee te organiseren. Je kunt je als leerling of met je hele klas aanmelden bij de organisatie. Bij het organiseren kun je eerst denken welk thema jullie feest gaat hebben. Je denkt samen na over de uitnodiging, de garderobe, de muntjes, catering en het versieren van de zaal. Je bent de hele avond samen verantwoordelijk voor het hele feest. Het is leuk, gezellig en leerzaam. Wil je genieten van een leuk feest? Dan zijn de feestavonden echt een aanrader voor je.

Sportactiviteiten: Elk jaar doen we mee met een aantal toernooien met andere scholen in Brabant. Het varieert van schoolvoetbal, een spellendag tot rolstoelhockey. Voor iedereen is er een toernooi om aan mee te doen.

Catering: Tijdens de pauze kun je op een aantal dagen gebruik maken van de catering. Leerlingen van de leerwerkplek of groepsstage Horeca verzorgen de producten en de verkoop ervan. We zijn op weg om een gezonde school te worden. Dat kun je zien in de catering, waar vooral gezonde snacks, broodjes en soep wordt verkocht.

Winkel: Op de Brabantlaan is een leswinkel ingericht waar leerlingen en mensen van buiten de school spullen kunnen kopen. We hebben voornamelijk tweedehands spullen, maar verkopen ook kaarten, sieraden en groente van de boerderij.

Diploma en certificaten uitreiking: Aan het einde van je schooltijd krijg je een certificaat of diploma.  Dat hangt af van de afdeling waar je zit. De uitreiking is een feestelijke bijeenkomst, waarbij nog even wordt stil gestaan bij jouw periode op onze school. De leerlingen die gedurende het schooljaar al zijn uitgestroomd worden voor deze bijeenkomst ook uitgenodigd.