Droombaan of kansbaan?

De arbeidsmarkt bepaalt in grote mate waar je later kunt gaan werken. Er zijn een aantal beroepsrichtingen waar je vanuit het Breda College kans hebt op een baan. Dat zijn de richtingen die we binnen de school aanbieden: werken in het groen, de schoonmaak, de logistiek (in- en ompakwerk) en detailhandel. We willen met het onderwijs binnen het Breda College insteken op realistische toekomstperspectieven.

De school is daarom steeds op zoek naar samenwerkingen met bedrijven die kansen zien voor jou als toekomstige werknemer. Zo werken we inmiddels samen met de WVS schoonmaak binnen de INOS scholen. We hebben hier een groepsstage-plaats binnen het gebouw van WVS in Etten Leur als voorbereiding op een individuele stage en als het kan naar een betaalde baan.

Dergelijke projecten hebben we ook met logistieke bedrijven als Dispack. Dit zijn in- en ompak bedrijven die mogelijkheden zien voor leerlingen van het Breda College.

Voor de detailhandel werken we samen met Hornbach en met ons eigen INOS bestuur bekijken we het project “Schoolassistent”.